Hama beads

On New Years eve my daughter and me always exchange handmade gifts. This year she made me a hand painted plate, so very cute! And there was a little stork scissors as an extra gift, i felt so spoiled!


I had the idea to combine Hama beads with crochet, since they are beads so one can use them as such:
It was a fun experiment, but a tricky proces.... Won't do it again, i think. Here's the result.3 comments:

 1. Mijn mond valt ervan open. Ben je werkelijk met een haaknaaldje door die kraaltjes in de weer geweest? Ik ben blij dat het werk dat mijn kleinzonen voor mij gemaakt hebben er niet geschikt voor is. (te hard gestreken, gaatjes nagenoeg dicht) Het resultaat vind ik enig, ik denk je dochter ook!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lol! Dat had ik in eerste instantie willendoen, met een haaknaald. Helaas pindakaas, dat ging niet. Dus met een naald door de buitenste kraaltjes met matrassteek, om een basis voor het haakwerk te maken. Sommige kralen lieten natuurlijk los, dus moesten met draad weer vast gestreken worden. Dat betekende, dat de basisdraad ook mee vast gestreken. Was nog een heel gepruts om de vastentoer daar op te maken! Vandaar: eens maar nooit weer:)

   Delete
  2. Dat kan ik me voorstellen!

   Delete