Blog

Beleg vanuit jouw eigen portefeuille

Tegenwoordig zijn er veel mensen die het interessant vinden om zich bezig te houden met online beleggen. Dit betekent dat zij hun geld investeren in bepaalde beleggingen wat zich kan uiten in aandelen. Door de toenemende populariteit van het beleggen treden steeds meer mensen toe in deze wereld. Dit komt vooral, omdat de rente op spaarrekeningen momenteel minimaal zijn. Hierdoor verdient niemand meer iets aan hun spaargeld. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een deel van dit spaargeld te gebruiken voor beleggingen. Echter, is het beleggen niet erg simpel. Het is dan ook noodzakelijk dat iedereen die zich hierin wil bevinden weet waar ze mee bezig zijn. Zo kan je jouw kans op het verliezen van geld verkleinen. Immers wil je wel dat jouw geld meer waard wordt. Toch is beleggen nooit zonder risico’s. Hierdoor is het belangrijk om goed te weten waar je mee bezig bent. 

 

Stel hem zelf samen

Het starten bij beleggen begint bij het kiezen van een broker. Een broker zal jou online helpen om eventuele investeringen op de juiste plek te laten komen, zodat het geld uit jouw portefeuille daadwerkelijk als aandeel gekocht wordt. Hiervoor heb je echter wel een online wallet nodig en dus zal er eerst een account aangemaakt moeten worden bij de broker. Daardoor moet je diverse soorten informatie invullen. Vervolgens is het tijd om de wallet aan te maken. In deze wallet kan jij dan jouw geld storten in de hoeveelheid dat jij graag wilt beleggen. Dan is het zaak om geschikte aandelen te kiezen waarvan jij denkt dat ze jou geld gaan opleveren. Uiteindelijk is het doel namelijk dat jij van het geïnvesteerde geld meer geld gaat creëren. Hiervoor moet jij de portefeuille bevestigen. Als laatste stap hoef je dan alleen nog maar aandelen te kiezen en dan zullen jouw aandelen in portefeuille eindigen.  

 

Diverse soorten

Je kan deze portefeuille echter vullen met diverse soorten producten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ETF’s, die je kan zijn als een soort aandelenbundel. Deze bundel kan bestaan uit aandelen uit bepaalde landen of uit bepaalde sectoren. Ook kan je kiezen voor specifieke grondstoffen. Dit is vaak een veiligere keuze, aangezien de waarde van grondstoffen meestal redelijk stabiel blijft. Zo is het de kans om geld te verliezen kleiner, maar dit geld ook voor het geld verdienen. Wanneer je voor wat meer risico wil kiezen, kan je gaan voor CFD’s. Hierdoor wordt de kans op het verliezen van de investering groter, maar tevens kan je veel geld verdienen wanneer er CFD’s in jouw portefeuille zitten.

Geef een reactie