Blog

De 5 leukste steden in België om een avondje uit te gaan

België is een heel leuk land met heel veel leuke steden! Helaas is het door de coronacrisis niet goed meer mogelijk om fanatiek uit te gaan in de Belgische steden. Toch is het goed om in deze tijd vooruit te kijken en leuke dingen te plannen. Daarom hebben we voor je de 5 leukste steden – in volstrekt willekeurige volgorde – in België op een rijtje gezet.

Brugge

Brugge is eigenlijk een absolute must om een keer heen te gaan. Overdag kun je in de prachtige binnenstad van alles zien en beleven. Brugge staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar in de avond kun je in Brugge (normaal gesproken) ook een heleboel beleven! Met zijn vele pittoreske barretjes en cafeetjes is er voor iedereen wel wat te beleven. Daarnaast zijn er ook genoeg grote clubs, voor wie wat meer van de grotere partijen houdt.

Antwerpen

Antwerpen staat bekend om zijn diamanthandel. In deze stad wordt liefst 60 procent van de totale productie van de wereld verhandeld. Het wemelt er dan ook van de mooie winkeltjes die diamanten verkopen. Je kunt je dus prima vermaken in Antwerpen overdag, maar in de avond begint de stad ook te bruisen! Antwerpen heeft een paar grote nachtclubs waar je prima kunt vertoeven. Ben je verslaafd aan wiet? Pas dan wel op, want daar zijn ze in Antwerpen wel streng op.

Leuven

Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om heen te gaan in België. Toch is Leuven zeer de moeite waard. Leuven is een echte studentenstad en dus is het nogal wiedes dat je je hier goed kunt vermaken. Leuven kent vele barretjes en cafeetjes waar je met leuke studentenkortingen een heel gezellig drankje kunt doen. Met de Artois brouwerij vind je in Leuven ook nog eens een van de bekendste bierbrouwerijen van België.

Brussel

Veel Belgischer dan Brussel ga je het niet vinden. Niet zo gek ook, want Brussel is de hoofdstad van België. Deze stad staat bekend om zijn friet, mosselen en chocolade. Daarnaast is natuurlijk ook het Europees Parlement in Brussel gevestigd. Daarnaast valt er in de avond ook genoeg te beleven. Misschien kom je nog wel een parlementariër tegen!

Gent

Tot slot is ook een bezoekje aan Gent zeer de moeite waard. Net al in Leuven zijn er veel studenten in Gent te vinden. De stad is niet bijzonder groot en het centrum is dan ook heel compact. Dit maakt het extra gezellig!

Laat een antwoord achter