Blog

De juiste deursystemen voor de perfecte ruimte

De juiste deursystemen voor de perfecte ruimte

Bij het ontwerpen van een huis denk het merendeel van de mensen meteen aan de inrichting en aankleding van hun huis. De bank, de vloer, de tafel en de bijpassende kussens. Waar de meeste niet over nadenken zijn de deuren. Terwijl dit een heel belangrijk gedeelte is van een woning. Zelf zou ik de meeste tijd besteden aan het uitkiezen van de perfecte deur. Ik zie het namelijk niet als een houten plaat die je open en dicht doet om van de hal naar de wc te komen. Ik zie de deur als een mogelijkheid om je ruimte groter te maken dan dat het werkelijk is. Ook bij deuren is er meer dan genoeg keuze. Allereerst kies je het soort deur wat je wilt hebben en wat voor soort deursysteem je wilt, zelf zou ik altijd voor de schuifdeur gaan. Vervolgens kies je het beslag schuifdeur, met andere woorden de accessoires die je aan de schuifdeur wilt zetten. Ik begin hierover omdat laatst een vriend van mij advies vroeg over zijn deursystemen. Dit heeft tot een heel leuk project geleidt.

Het uitkiezen van nieuwe deursystemen

De hamvraag voor deze vriend was: welke deursystemen wil ik? Je hebt de laatste tijd zo veel meer keuze dan de normale deur. En daarmee bedoel ik de ‘normale plank hout’ die ik eerder bedoelde. Gelukkig wilde die vriend van mij ook wat anders dan de standaard deur. Hij ging dus ook voor schuifdeuren en koos daar beslag schuifdeur bij. Binnen schuifdeuren heb je ook een zee aan keuzes. Je kan kiezen voor een conventioneel schuifdeuren systeem met een stoere uitstraling waarbij het beslag vooral zwart en robuust is. Binnenshuis heeft hij hiervoor gekozen. Buiten heeft hij gekozen voor een parallel-schuif deur. Deze kennen de meeste mensen volgens mij wel. Het zijn de schuifdeuren die achter de muur of het stuk glas ernaast schuift.

 

Het beslag schuifdeur zorgt voor de afmaking

Ik moest het ook even twee keer lezen toen ik het voor het eerst zag. Beslag schuifdeur betekent alle accessoires rondom een deur. Denk hierbij aan hangrollers, eindstokken, afdekkappen en raildragers. Eigenlijk alles wat niet de deur zelf is maar het gehele mechanisme erom heen dat de deursystemen doen werken. Deze moeten ook allemaal in juiste stijl zijn omdat dit echt de deur zijn uitstraling geeft. Uiteindelijk heeft deze vriend gekozen voor hele industriële en stoere deuren waarin veel glas is verwerkt. Het geeft ontzettend veel karakter aan zijn woning en maakt de inrichting helemaal af. Daarnaast zorgt het voor erg veel licht en een ruimtelijk gevoel. De juiste deursystemen zijn daarom naar mijn mening net zo belangrijk als de inrichting van de kamer.             

Laat een antwoord achter