Blog

Een woonkamer in de buitenlucht

Veel van ons zouden altijd wel buiten willen zijn. Helaas laat het weer het in Nederland niet altijd toe om dat te doen zonder compleet ongemakkelijk (lees: koud en nat) door het leven te gaan. Toch zijn er mogelijkheden om, ook nu het weer kouder en natter wordt, toch buiten te zijn en daar te kunnen ontspannen. In deze blog vertel ik je hoe je een woonkamer creëert in je eigen achtertuin. Lees je mee?

Een blank canvas

Wanneer je het plan hebt om je woonkamer aan te pakken dan is het belangrijk om te zorgen voor een blank canvas. Dat werkt het makkelijkst. Wat ik daarmee bedoel, is dat je alle rommel uit de tuin werkt. Onkruid weghalen en oude meubels verwijderen, horen daar ook bij. Wellicht zijn er elementen die je wilt laten staan en daar werk je dan later omheen. Maar zo heb je alle ruimte om uit te proberen en te bouwen. Daarnaast krijg je zo een duidelijk beeld van wat er mogelijk is met de ruimte die je hebt in de tuin.

De mooiste meubels

Een woonkamer heeft natuurlijk meubilair, dat is in dit geval niet anders. Een fijne bank, salontafel en een extra zitstoel zijn dan ook geen overbodige luxe. Zoek via internet inspiratie op en ga vervolgens op zoek naar meubels in de stijl die jij in jouw tuinkamer wilt. Warmte tinten geven de boel vaak een huiselijk gevoel. Zorg ook voor afneembare kussens zodat je als er vocht in de lucht hangt de kussens ergens kan opbergen om schimmel te voorkomen.

Warmte en vermaak

Een heater is ook geen overbodige luxe en misschien wil jij wel een speciale salontafel met speciale vuurkorf in het midden. Zo creëer je warmte en gezelligheid maar ook vermaak, je kan de marshmallows zo in het vuur hangen. Perfect voor bij de warme chocolademelk. Voor je het weet, kan jij geen betere plek bedenken om de winteravonden door te brengen dan met een warm drankje, dekens en het vuurtje in je eigen tuin.

Een droge plek vol gezelligheid

Omdat het in Nederland nog weleens wil regenen… heb je een houten overkapping nodig. Millhout heeft goede open huisjes, als het ware, die jou buiten woonkamer beschermen tegen de wind en de regen. Zo kan je dus altijd terecht, ongeacht hoe hard het regent. Sterker nog, het geluid van de regen maakt het wellicht extra gezellig onder de overkapping.

Laat een antwoord achter