Blog

Groene MKB energie: drie voordelen

Duurzaamheid is een hot item in Nederland. Steeds meer ondernemers in ons land stappen over op energiebesparende maatregelen binnen hun bedrijf. Ieder bedrijf in Nederland dat jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt is volgens de Wet Milieubeheer verplicht om dergelijke maatregelen te treffen. Ook als kleinere onderneming, zoals een ZZP’er of een MKB’er, is het fijn om iets voor de wereld te betekenen. Wat dacht je ervan om over te stappen naar groene zakelijke energie? In dit artikel lees je meer over drie voordelen van groene MKB energie voor je bedrijf.

Red het klimaat met groene energie voor je bedrijf

Het grootste voordeel van groene energie is natuurlijk dat het een duurzame vorm van energie betreft. Groene stroom wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals de zon, het water en de wind. Deze bronnen zijn gratis en kunnen nooit op gaan. Bij de productie van groene energie komt in verhouding niet veel CO2 vrij, iets wat bij de productie van grijze stroom wel het geval is. Ook wordt grijze energie gehaald niet uit natuurlijke bronnen, maar uit fossiele bronnen gehaald; brandstoffen zoals steenkool en aardolie zijn de basis van grijze stroom. Tel je dit bij elkaar op dan is de uitkomst duidelijk: het afnemen van groene stroom voor je bedrijf is een duurzamere keuze dan het afnemen van grijze zakelijke energie. In Nederland vind je tegenwoordig heel wat aanbod op het gebied van groene energie. Je hebt dus ruim de keuze om een passende deal te vinden voor jouw bedrijf.

Groene energie is goed te betalen

Een groen energiecontract vind je door net als bij grijze stroom een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Door aan de slag te gaan met energie vergelijken MKB weet je welke energiedeals er het beste bij jouw jaarlijkse energieverbruik passen. Door zo’n vergelijker te gebruiken, betaal je nooit te veel voor je groene energiecontract. Dat is wel eens anders geweest: tot op enkele jaren geleden betaalde je fors de hoofdprijs voor groene zakelijke stroom. Wat vandaag de dag ook zeker helpt, is dat je als ondernemer diverse subsidies en vergoedingen aan kunt vragen wanneer je bezig bent met energiebesparende maatregelen. De Nederlandse overheid wil bedrijven juist stimuleren om iets te doen aan duurzaamheid en zullen je daarom zo goed als mogelijk helpen op financieel gebied. Op die manier is groene energie helemaal goed te betalen. Op Minder.nl lees je meer over dergelijke subsidies vanuit de overheid.

Meer klanten trekken met groene toepassingen

Wat voor veel ondernemers ook een voordeel is, is dat je groene stroom zelf kunt opwekken en grijze energie niet. Veel ondernemers beschikken over zakelijke zonnepanelen om zo eigen groene stroom te kunnen produceren. Hiermee ben je niet meer afhankelijk van de wisselende tarieven op de energiemarkt, maar heb je altijd je eigen gratis opgewekte stroom beschikbaar. Wat tot slot extra mooi meegenomen is, is dat veel potentiële klanten tegenwoordig eerder kiezen voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Laat jij dus duidelijk zien door middel van zakelijke zonnepanelen en/of uitgebreide content over duurzaamheid op je website wat je aan energiebesparende maatregelen doet? Dan is de kans groter dat een moderne klant bij jouw bedrijf producten of diensten af gaat nemen in plaats van bij een bedrijf zonder dergelijke maatregelen. Hoe top is dat? Dit kan dus betekenen dat je uiteindelijk meer klanten en zo meer omzet krijgt, puur omdat je kiest voor een duurzaam bedrijf. Alleen daarom is het investeren in zakelijke duurzaamheid al meer dan de moeite en het geld waard.

Laat een antwoord achter