Blog

Hoe voel ik mij zelfverzekerder?

Het is belangrijker dan ooit om kleding te dragen waar jij je goed in voelt. Zo word je niet alleen zelfverzekerder, maar ook relaxter. Het kan ook zijn dat jij regelmatig de stilste blijft in een groep met mensen. Je bent ongelukkig, omdat je die ene stap richting je droom niet durft te zetten, je ziet andere mensen wel die droombaan krijgen dus je blijft in een onzekere spiraal hangen.

Lichaamstaal

Een groot deel van de mensen loopt over straat met hun hoofd naar beneden. Stel jezelf eens de vraag, ziet deze persoon er zelfverzekerd uit? Niet per se. Die persoon ziet eruit alsof hij geen zin in de dag heeft of een te gek leven heeft. Zijn kleding is versleten en er zitten kreuken in zijn blouse. Ook niet bepaald zelfverzekerd? Begrijp mij niet verkeerd, in de meest comfort broek kan je er zelfverzekerd uit zien. Ik draag bijna elke dag een comfort broek dames, met een leuke top erop. Zo blijft het toch prettig zitten, maar ziet het er wel goed uit. Dus stop met naar beneden kijken en voorovergebogen lopen. Mensen hebben de associatie bij voorovergebogen gedrag, alsof je iets komt afnemen. Laat je handen uit je zakken. Je komt hierdoor toegankelijker over om een gesprek mee te hebben.

Zelfverzekerd in de slaapkamer

Ga een keer naaktlopen! Ja, dit klinkt heel gek maar het werkt echt. Verstop je lichaam eens niet de hele dag. Wees trots op je lichaam en je zal merken dat je je bij andere ook meer op je gemakt zal voelen in je nakie. Ken jij je lichaam eigenlijk wel goed? Neem eens de tijd om je lichaam te leren kennen. Wat zijn de gevoelige plekjes en waar voel jij je het meest comfortabel bij? Kleding kan ook sexy aanvoelen. Een mooi lingerie setje hoeft niet altijd het meest sexy te zijn. Voel jij je comfortabeler in een pyjama? Prima! Zolang je maar jezelf in de spiegel kan aankijken en zeggen dat je van je lichaam houdt. Mijn pyjama dames grote maten – ja, ik heb een maatje groter van de gemiddelde vrouw – maakt mij super zelfverzekerd. Mijn vriend houdt ervan! Het is zacht en een leuk printje doet zijn werk.

Weg met die onzekerheid

Je bent niet de enige die zich wel eens onzeker voelt. Iedereen heeft twijfels, iedereen voelt zich wel eens onzeker. Ben je wel eens bang voor een negatieve reactie? Ene oor in, andere er weer uit. Zolang jij tegen jezelf blijft zeggen dat je jezelf mooi vindt, ga je dat op den duur ook meer geloven. Daarna doen die negatieve reacties jou niks meer!

Laat een antwoord achter