Blog

Je kledingkast inrichten voor de zomer

Het is momenteel lente en dat betekent dat we bijna de zomer in gaan! De zomer staat natuurlijk in het teken van warm weer en daar hoort warme kleding bij! Om je kledingkast goed voor te bereiden op de zomer is het slim om alvast te starten met welke kleding je al hebt, welke kleding weg kan en welke kleding je nog moet aanschaffen om lekker de zomer door te komen!

Hoe kleed jij je in de zomer?

Zomer in Nederland hoeft niet altijd super warm weer te betekenen. Het is daarom belangrijk om niet alleen te kijken naar korte shirtjes, broekjes, topjes etc. Het is juist slim om ook wat makkelijks te hebben om aan te trekken als het toch een beetje fris is. Een bodywarmer heren kan hier goed bij helpen. Daarnaast is het slim om te kijken naar mannen jassen voor de zomeravonden die afkoelen.

Je kledingkast inrichten

Nog geen kleerkast, of is het tijd voor een nieuwe kleerkast? Overweeg dan zorgvuldig de indeling van de kledingkast. Wil je veel ruimte maken om kleding op te hangen? Leg dan een heleboel spullen in de kast. Koop geen kleding wat langer is dan 1,5 meter. Houd je er van om je kleding op te vouwen? Zorg dan voor veel lades en planken. Gebruik het kastgedeelte om je kastplank of kledingbakken te rangschikken. Denk daarom goed na en maak een plan op papier zodat je niets mist of verkeerd meet. Heb je een kleerkast met lades? Bedenk wat je in welke la wilt opbergen. Het is verstandig om de kleding goed te organiseren. Leg je broeken bij elkaar, je truien bij elkaar en je sokken en ondergoed bij elkaar.

Efficiënt gebruik maken van je kamer

Heb je een wat kleinere kamer? Dan is het slim om de hoogte in te bouwen. Hoe doe je dat? Dit kan op allerlei verschillende manieren. Wat we steeds vaker tegenkomen is een verhoogd bed met daaronder meerdere lades die je kan gebruiken voor je kleding. Je kan dit ook nog is goed gebruiken voor bijvoorbeeld opslag van andere spullen. Daarnaast kan je hier ook gemakkelijk kleding wisselen van zomer naar winter. Het is daarnaast slim om goed te hoogte in te bouwen. Dit kan doen door bijvoorbeeld een kast op maat te maken tot aan het plafond. Wanneer je dit doet weet je zeker dat je de ruimte optimaal benut en dat je zoveel mogelijk kleding kwijt kan!

Geef een reactie