Blog

Knus in je eigen tuin

Mensen met een tuin mogen zichzelf gelukkig prijzen. Lang niet iedereen heeft die luxe, dus als jij wél in je tuin kunt zitten deze lente en zomer, geniet er dan vooral van. Het mag nu nog wel een beetje regenachtig zijn, maar vergeet niet dat het bijna zomer is. Dus het wordt tijd om je tuin helemaal klaar te maken om er lekker en comfortabel veel tijd in te kunnen besteden. Dus stof je tuinmeubels af, geef je tuintafel een nieuwe laag lak, check of je parasol nog in goede staat is en sleep de vuurkorf vast uit de schuur. Laat die zomer maar komen!

Ga voor chique

In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een tuinhaard. Een tuinhaard is iets luxer dan een kampvuurtje op de grond of een vuurkorf. En daarnaast is het heel comfortabel en makkelijk, en bijzonder smaakvol, zeker als je het goed combineert met de rest van het meubilair in je tuin. Vaak zijn tuinhaarden ook wat duurzamer en minder vervuilend dan gewoon hout opstoken. Bovendien geeft het minder troep, en dat scheelt dus opruimen en rommel in je tuin, en meer tijd om te genieten van andere dingen. Een tuinhaard is heerlijk warm tijdens deze lentedagen. Het is namelijk wel warm overdag en vrij lang zonnig, maar ‘s avonds koelt het toch wel snel af. Als je dan lekker rond je nieuwe haard gaat zitten, hou je het de hele avond vol.

Waar laat je je tuinhaard?

Een tuinhaard staat, anders dan een vuurkorf, vast in je tuin en kan niet zomaar verplaatst worden. Dat kan met een vuurkorf als hij net gebruikt is eigenlijk ook niet, want dan is hij veel te warm, maar het is wel een voorwerp dat je gedurende de winter gewoon in de schuur opbergt. Dat heeft zo zijn voordelen, maar een tuinhaard biedt weer ander soort comfort. Bovendien zijn er ook tuinhaarden die je ook kunt verplaatsen. Ze nemen wel iets meer ruimte in dan simpele vuurkorven, maar dan heb je ook wat.

Helemaal je eigen smaak

Net als ander tuinmeubilair kun je ook je tuinhaard helemaal naar je eigen voorkeur uitkiezen. Er worden verschillende soorten haarden aangeboden, maar je kunt hem ook helemaal op maat laten maken, met materiaal en ontwerp naar keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bovenkant van tegeltjes, of met mozaïek. Maar wellicht hou je het liever simpel en kies je gewoon voor één subtiele kleur die goed past bij de rest van je tuin.

Geef een reactie