Blog

Krabpalen: dit moet je er over weten

Het zorgt voor warmte, gezelligheid en vermaak, een huisdier. De meest gekozen huisdieren in Nederland zijn honden en katten. Katten worden vaker gekozen door de mensen die een vrij druk leven hebben en wat minder thuis zijn. En honden worden vaak gekozen door mensen die meer thuis zijn en ook daadwerkelijk tijd voor een hond hebben. En bij honden en katten horen natuurlijk ook genoeg speeltjes. In deze blog leggen we voornamelijk de aandacht op een Krabpaal. Dit is iets wat voor een katten eigenaar niet kan ontbreken in huis.

Waarom een krabpaal?

Over het algemeen willen katten een krabpaal om te kunnen rekken en strekken, voor rust en ontspanning en voor het schoonmaken van de nagels. Het rekken en strekken is zeer goed voor de geest van je kat en zorgt er ook voor dat je kat soepel blijft. Hierdoor kan hij zich sneller verplaatsen en beter reageren op plotselinge situaties. Van nature betekent dit dan ook dat ze beter in staat zijn hun prooi te vangen. Een kat wordt ook meer ontspannen van krabben. Hij kan er even zijn energie in kwijt waardoor hij daarna rustiger en beter in zijn vel zit. Wat ook een zeer belangrijke reden is voor het krabben is dat katten hun nagels kunnen schoonmaken. Het vuil wordt door het krabben verwijderd en de omhulsels van de kattennagel verdwijnen. Zo worden de nagels weer aangescherpt zodat ze weer beter in staat zijn te klimmen en te oriënteren. Maar elke kat heeft natuurlijk een eigen, originele krabpaal nodig, hoe vind je nou de perfecte krabpaal?

De perfecte krabpaal

Iedere kat is natuurlijk uniek en verschilt qua hoogte, breedte en lengte. En dat betekent dus ook dat niet iedere kat dezelfde krabpaal kan hebben. Wat ook heel belangrijk is om te weten is of jouw kat zijn krabbehoefte horizontaal of verticaal uitoefent. Gaat je kat bijvoorbeeld eerder aan het kleed krabben of gaat hij liever omhoog tegen de bank of stoel staan? En staat jouw kat liever verticaal dan raden wij een krabpaal aan waarvan de palen net iets hoger zijn dan de kat zelf in gestrekte houding. Ook zijn er veel krabpalen met verschillende plateaus waardoor je ook al veel meer krabmogelijkheden in de hoogte creëert. Krabt jouw kat liever horizontaal dan is het verstandig om bijvoorbeeld een krabplank of krab mat aan te schaffen welke je ook horizontaal kan gebruiken. Doe je dit niet dan is de kans groot dat hij alsnog aan je vloerkleed gaat beginnen. Ook is het belangrijk dat je rekening houd met het gewicht van je kat, de grootte en de activiteit. Zo heb je bijvoorbeeld ook speciale krabpalen voor wat dikkere katten of juist voor hele kleine katten.

Laat een antwoord achter