Blog

Op vakantie bij de Duitsers

We gaan weer op vakantie! Maar we hebben van de afgelopen jaren geleden geleerd dat we niet al te ver weg hoeven. Een vakantiehuis Zeeland is de ideale vakantiebestemming. Maar misschien wil je wel ietsje verder. Een vakantie naar Duitsland is bijvoorbeeld een hele goede optie. In deze blog vertel ik je over hoe je een prachtige vakantie in Duitsland kan beleven. Lees je mee?

Waarom nou Duitsland?

Een vakantie naar Duitsland kan een geweldige manier zijn om te genieten van prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en een rijke cultuur. Het is een land met van alles wat. Van grote steden tot natuurgebieden en dat alles wordt samengebonden met een uitgebreide geschiedenis waar veel over te leren valt.

Wat je niet mag missen.

Een van de hoogtepunten van een vakantie in Duitsland is het prachtige landschap. Je hebt in het noorden de mooiste badplaatsen en je kan de prachtige natuur tot in het zuiden aanschouwen want daar bevinden zich de Alpen. Als je van wandelen of fietsen houdt, kun je hier je hart ophalen. Wil je in het bos wandelen of fietsen? Dat kan! Ga je liever de bergen in, dan is dat ook een optie!

Over de cultuur en geschiedenis

Duitsland is ook bekend om zijn rijke cultuur en historie. De steden in Duitsland staan vol met historische bezienswaardigheden. Ga je voor de bijzondere architectuur of doe je liever kennis en pracht en praal op in een museum? Zoals gezegd, is er iets voor iedereen. Steden die je niet mag missen zijn bijvoorbeeld de hoofdstad Berlijn en een andere grote stad zoals Frankfurt.

Een vorkje prikken

Ieder land biedt iets als het om eten gaat. Dat is in Duitsland niet anders. De Duitse keuken staat bekend om de zware sauzen, worsten en natuurlijk bier. Het welbekende Oktoberfest is een goed moment voor een Duitsland vakantie. Ook Duitse snacks mag je tijdens je reis niet overslaan, zoals de strudel bijvoorbeeld.

Een land van uitersten

Ten slotte biedt Duitsland ook veel mogelijkheden voor zowel avontuur en ontspanning. Zojuist noemde ik het wandelen en fietsen al, maar je kan hier ook skiën of snowboarden. Als je liever in het water bent, kun je genieten van de vele meren en rivieren. Liever shoppen in de stad of relaxen op een camping. Alles kan.

Oh ja, en vergeet niet dat er een paar prachtige pretparken in Duitsland te vinden zijn. Een super goede dagbesteding als je met kinderen op pad bent of als je het kind in jezelf een lekker los wilt laten.

Laat een antwoord achter