Blog

Parasols: ideaal voor verkoeling in de zomer

Zomers in Nederland zijn de laatste jaren steeds warmer geworden. Parasols worden vaak gebruikt om een groot stuk schaduw in een tuin of op een terras te creëren. Door als het warm is onder een parasol te gaan zitten, voorkom je dat je verbrand in de zon. Benieuwd welk type parasol voor jou het meest geschikt is? Lees hieronder meer over verschillende soorten parasols en hun voor en nadelen.

De strandparasol: flexibel en handig

Als je aan een parasol denkt, zie je waarschijnlijk als eerst een strandparasol voor je. Dit zijn makkelijk opvouwbare parasols, die mensen vaak meenemen naar het strand of op vakantie. Je hoeft hem immers alleen maar in het zand te prikken om schaduw voor jezelf te creëren. Door hun kleine afmeting en lichte gewicht kan je dit type parasol makkelijk meenemen. Een strandparasol heeft als nadeel dat hij vrij kwetsbaar is. Hij waait sneller weg en gaat in vergelijking met andere type parasols sneller kapot. Uiteraard is dit ook erg afhankelijk van de kwaliteit van de parasol.

Parasols die het meeste schaduw bieden

Zoek je een parasol die veel schaduw biedt? Dan is een zweefparasol het meest geschikt. Omdat bij deze parasol de voet aan de zijkant zit, kan je volledig gebruik maken van alle schaduw die hij biedt. Er zit immers geen stang of parasolvoet in de weg. Daarnaast kan een zweefparasol volledig om zijn as draaien. Als de zon verplaatst, kan hij gemakkelijk mee draaien. Zo hoef je niet constant de gehele parasol te verplaatsen, wat bij een parasol met een parasolvoet in het midden wel het geval is. Erg handig als je een lange zomerdag in de tuin zit en zo min mogelijk wil bewegen. De zweefparasol heeft als nadeel dat deze vaak erg zwaar is. Je kan hem niet gemakkelijk en snel verplaatsen. Omdat de parasolvoet aan een kant zit, waait een zweefparasol sneller om dan andere type parasols. Om schade te voorkomen is het aan te raden een zweefparasol bij slecht weer op te bergen.

Een parasol voor op je balkon

Heb je een balkon? En wil je daar ook genieten van schaduw, zonder dat dit teveel ruimte kost? Dan is een muurparasol precies wat je zoekt. Dit type parasol heeft namelijk geen parasolvoet. Hij is bevestigd aan de muur en heeft daarom geen voet nodig. Een muurparasol is ideaal voor kleine oppervlakken als een terras. Een nadeel is dat je dit type parasol niet kan verplaatsen. Hij is immers vastgemonteerd.

Laat een antwoord achter