Blog

Praten over platen

Als je je huis opnieuw wilt inrichten na het kopen ervan, huren ervan, of je hebt gewoon zin in een nieuw interieur, doe je altijd even onderzoek. Hoeveel kost laminaat versus parketvloer, wil ik grondverwarming of centrale verwarming, en hoe wil je de muren afwerken?
Wij zijn hier om jou uit te leggen waarom een mdf plaat of meerdere mdf platen heel handig zijn voor bij jou in huis.

Wat is het?

Een MDF Plaat staat  "Medium Density Fibre-board". Het is een samengeperste plaat die je voor verschillende doeleindes kan gebruiken, omdat de platen heel prettig te bewerken zijn. Zo kun je ze gebruiken als scheidingswand, inbouwkast, als interieurplaten, voor het maken van lijsten of meubels.
Ze komen ook in verschillende soorten en natuurlijk maten; zo heb je ook brandvertragende platen, maar ook een vochtwerende versie, naast de standaard MDF plaat. Zo kun je zelf kiezen voor welke ruimte je welke soort plaat nodig hebt. Daarnaast kun je de diktes en lengtes aangeven, maar ook later zelf nog aanpassen. Dat is zeer prettig, omdat je bij een verhuizing of verbouwing zomaar voor onverhoede verrassingen kan komen te staan.
Dankzij de goede "freedbaarheid" van deze platen zijn ze makkelijk te bewerken en aan te passen.

Platen voor iedereen.

Een voordeel van deze platen zijn zijn verschillende eigenschappen. Zo heb je een brandwerende plaat, die uitstekend gebruikt kan worden op plekken waar veiligheid heel hoog staat. Dan denkt u misschien meteen aan een keuken, maar voor bedrijven, kantoren en scholen is dit ook erg belangrijk. Een grote ruimte waarin veel mensen kunnen zitten, moet veilig zijn. En dan niet alleen met beschikking tot brandtrap, maar ook brandvertragende meubels, muren, etc. Die extra vertraagde minuten kunnen zo veel levens redden als dat moet!
Vochtwerende platen zijn erg goed te gebruiken in badkamers, badhuizen, sauna's, maar ook in de keuken. De kleur van deze platen is over het algemeen groen, en vochtafwerend helpt goed tegen schimmel. Het vocht trekt zo niet de platen in waardoor later schade kan ontstaan.
Tegels zijn vaak inzetbaar, maar moeilijk te bewerken en veel werk om te installeren. Het scheelt je tijd om met platen te werken!
Ook Prime platen zijn erg populair; dit zijn platen die mooi zijn afgewerkt met een witte primer laag en dus erg geschikt zijn voor in huis. Je kunt ze zo overlakken en in je huis installeren als meubilair en is ook beschikbaar in de vochtafwerende variant!

Afwerken.

Om het af te maken, kunt u schroeven of spijkers er zo in slaan, er is geen boorwerk voor nodig. Wilt u de platen verven, zet ze dan eerst in de grondverf. Bent u al enthousiast om te beginnen? U kunt vooraf advies aanvragen!

Laat een antwoord achter