Blog

Speed Pedelec: is hij voor jou?

Je komt ze steeds meer in het straatbeeld tegen: de Street Pedelec. Misschien herken je ze niet meteen als zodanig want ze zien er op het eerste gezicht uit als een gewone elektrische fiets. Dat is dit bijzondere vervoermiddel technisch gezien niet: het is een snorfiets. Maar dan niet eentje van het ouderwetse soort. Nee, dit is een hypermodern, sportief vervoermiddel dat jou heel makkelijk van a naar b kan brengen. De Speed Pedelec is vooral heel geschikt als woon en werk verkeer. Maar er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voordat je dit vervoermiddel aanschaft. Dus hier alles wat belangrijk is wat betreft de Speed Pedelec op een rijtje.

Speed Pedelec: hier let je op

De Speed Pedelec is dus technisch gezien een snorfiets. Daar waar een elektrische fiets met ondersteuning de 25 kilometer per uur haalt, daar haalt de Speed Pedelec 45 kilometer per uur. Door die te behalen snelheid zijn er natuurlijk regels rond deze fiets. Zo moet er een nummerbord op de fiets zitten en wordt de Speed Pedelec bij het RDW op jouw naam geregistreerd. Net als een auto in feite. En net als bij een auto moet je voor de Speed Pedelec een WA verzekering afsluiten. Helaas mag je ook niet zomaar op dit vervoermiddel springen: je hebt er een bromfietsrijbewijs voor nodig en je moet minimaal zestien jaar zijn om hem te besturen. Daar komt nog bij dat per provincie is bepaald waar je met de Speed Pedelec mag rijden. Tot slot heb je een fietshelm nodig met het NTA 8776 keurmerk. Het lijkt een hele rits aan regels waar je rekening mee moet houden, maar in feite is het zo geregeld en daarna levert de Speed Pedelec je veel voordelen op.

Waarom dit vervoermiddel?

De Speed Pedelec is een prima alternatief voor de auto of het openbaar vervoer. Hij heeft snelheid, maar files en volle trams en bussen kun je mijden. In de stad fiets je overal tussendoor en in de landerijen kan je makkelijk vaart maken. Je bent niet zo lang onderweg als op een gewone fiets, maar je bent nog steeds goed aan het bewegen. En wat betreft eventueel slecht weer? Koop een goed regenpak en geniet eens van de regen in je gezicht. De vrijheid die de Speed Pedelec je geeft weegt overal tegenop. Je spaart benzine geld, openbaar vervoer geld en sportgeld uit. Dus laat je overtuigen en probeer het eens!

Laat een antwoord achter