Blog

Stedentrip Marrakesh brengt je in een andere wereld

Een stedentrip Marrakech brengt je in minder dan vier uur in een andere wereld. Het is één van de vier koningssteden van Marokko, gelegen op de Haouzvlakte. Het stadscentrum, met zijn schitterende en goed bewaarde historische kern, prijkt al vele jaren op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Met zijn unieke sfeer en boeiende bezienswaardigheden hoort Marrakesh tot de meest waardevolle en bezochte steden van Noord-Afrika. De toeristische sector speelt daar uiteraard wat graag op in met eigentijdse en comfortabele (luxe) hotels. Die kunnen de vergelijking met die van andere topbestemming waar ook best kunnen weerstand best weerstaan.

Met een uitgebreid aanbod aan excursies in en rondom de Marokkaanse hoofdstad verveel je je er nooit. In minder dan vier uur sta je er op Marokkaanse bodem. Een ticket richting Marrakesh is een van de goedkoopste van 'Europese' stedentrips.  Marokko is rijk aan waardevolle gebouwen, immense moskees en goed bewaarde monumenten. Kortom, Marrakesh is een nu een van de meest populaire bestemmingen voor een boeiende en waardevolle stedentrip.

Medina de Marrakesh

Hier kom je in een wirwar van smalle straatjes terecht. Het centrum van de medina is het grote, chaotisch aandoende plein Jemaa el Fna en is autovrij. Je vindt er ontelbare kleine winkels en kraampjes die, letterlijk, de oosterse sfeer uitademen. Vanop de terrasjes is het heerlijk genieten en krijg je een schitterend uitzicht over het plein. En zoals alle topbestemmingen vindt je er na het invallen van de duisternis een bruisend uitgaansleven.

Het Djemaa el Fna plein

Is een van dé vele blikvangers van deze magische stad. Alles wat een toerist van zijn vakantiebestemming verwacht ligt hier voor het grijpen. Je vindt er heel wat typisch Marokkaanse producten, waarbij de geuren je al van ver tegemoet komen. Artiesten van alle slag, behendige acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, muzikanten en tandextractors, hier vind je ze samen op wandelafstand. Tussen alle attracties door kun je lekker eten in een van de vele restaurants op het plein.

De Souks

De souks bevinden zich net achter het plein. Hier komen de meest uiteenlopende oosterse geuren en kleuren je van ver tegemoet. Goedkope kledij, schoenen, kruiden, hoeden, lampen, stoffen, manden, tapijten, serviesgoed, wol en vazen liggen hier door elkaar. Sommige delen zijn overdekt of beschut tegen de ondraaglijke hitte. Om de souks écht te ontdekken kies je best voor een meer dan drie uur durende wandeling met onder leiding van een ervaren gids.

Koutoubia Moskee

Deze Koutoubia Moskee met zijn stijlvolle minaret staat symbool voor de stad Marrakesh. Hou er wel rekening mee dat niet-moslims er niet binnen mogen. Hou je van vooral van 'ongewone' bestemmingen voor een boeiende stedentrip? Overweeg dan zeker een stedentrip Marokko!

Laat een antwoord achter