Blog

Verschillende soorten schoenen

Je kent het wel, je bent weer op zoek naar nieuwe schoenen maar weet niet waar je moet beginnen. Er zijn zo veel verschillende soorten schoenen, denk aan laarsjes, sneakers, hakken, comfort schoenen, fashionable schoenen, ga zo maar door. Wij gaan vandaag eens de verschillende soorten schoenen benoemen. Zo kan je wellicht ook makkelijker kiezen in welke categorie jij nieuwe schoenen kiest of zelfs wel nodig hebt.

Fashionable schoenen

In principe schaf je nieuwe schoenen aan omdat je nieuwe schoenen nodig hebt, maar ook omdat je de schoenen die je koopt mooi vindt. Toch zijn er een aantal schoenen die toch echt onder de fashionable schoenen vallen. Denk aan Dr Martens, Vans, Nike, ga zo maar door. De commerciële schoenen merken vallen vaak onder de categorie fashionable schoenen. Dit houdt overigens niet in dat de schoenen niet lekker lopen. Dit is puur zo omdat het een commercieel merk is die mee gaat met de tijd en de trends in de gaten houdt. De collecties worden puur aangepast op de wens van hun klanten en op wat er op dat moment in is. Dit is ook het geval met kledingmerken die zich hier mee bezig houden.

Orthopedische schoenen

Dan heb je de categorie orthopedische schoenen. Dit zijn schoenen die met de hand gemaakt worden voor een specifieke maat. Sommige mensen hebben aan een voet een uitstekend bot zitten waardoor normale schoenen uit de winkel niet lekker zitten. Voor deze voeten zijn dit soort schoenen natuurlijk ideaal. Ook voor de mensen waarvan hun ene voet een stukje groter of kleiner is, is dit erg fijn. Dit zal op langer termijn er ook voor zorgen dat de voetproblemen van deze mensen minder worden. Orthopedische schoenen worden ook wel B-schoenen genoemd. Dit omdat ze voor een individueel gemaakt worden. Het heeft ook wel zo zijn charme. Als je je schoenen aantrekt trek je ze altijd aan met de gedachte dat jij de enige bent met deze soort schoen.

Comfort 

Onder de categorie comfort vallen natuurlijk de lekkere huisschoenen en pantoffels. Vooral pantoffels dames worden veel verkocht. Het is toch ook heerlijk als je thuiskomt van je werk om je schoenen uit te trekken en lekker comfortabele pantoffels dames aan te kunnen trekken. Zeker in de winter als je last hebt van koude voeten zijn pantoffels uiteraard geweldig. Als je voeten koud zijn, is het vaak zo dat het voelt alsof je hele lichaam koud is. Dat is in de winter natuurlijk niet erg prettig.

Laat een antwoord achter