Blog

Zo tref je de juiste voorbereidingen voor een verbouwing

Bij een verbouwing komt er altijd een hoop kijken. Dat doe je niet zomaar even tussendoor. Een verbouwing vraagt altijd om een goede en duidelijke planning van tevoren. Of je nu een aanbouw bouwt, de keuken een make-over geeft of de fundering van het huis repareert, er zijn veel details waar je rekening mee moet houden voordat je aan de slag kunt gaan. Lees deze blogpost voor de beste manieren om je huis van tevoren voor te bereiden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het tijd is om aan het werk te gaan.

Zet alles van tevoren op papier

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je alles van tevoren goed op papier zet. Niet alleen de plannen voor de verbouwing en welke materialen je ervoor nodig hebt, maar ook hoeveel het allemaal mag kosten zodat het binnen het vooraf afgesproken budget past. Verschillende materialen kunnen namelijk flink verschillen in prijzen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe vloer leggen? Dan is het goed om te bepalen of je voor hout of laminaat gaat. Hout is vaak duurder dan laminaat, dus mocht dat niet binnen het budget passen, dan is een laminaat vloer dat lijkt op natuurlijk hout een goed en goedkoper alternatief. Door alles van tevoren uit te schrijven in een bouwplan weet je precies welke stappen je moet zetten en heb je een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren.

Doe alvast wat voorwerk

Is het duidelijk wat je in huis wilt gaan verbouwen? Dan is het tijd om eerst het huis klaar te maken voor de verbouwing. Dit kun je het beste doen voordat de klussers komen. Je wilt tenslotte dat zij meteen bij aankomst aan de slag kunnen om zo min mogelijk tijd te verspillen. Ga je de muren laten doen? Dan kun je bijvoorbeeld alvast de radiatoren verwijderen. Ben je van plan om de badkamer compleet te vernieuwen? Dan kun je zelf alvast beginnen met het slopen van de oude badkamer. Zo kan de aannemer meteen aan de slag met het echte werk.

Huur een bouwbakkie

Bij een verbouwing produceert men een hoop afval. Dat afval kun je niet altijd in de kliko kwijt. En je wilt ook niet dat die grote hoeveelheid afval een beetje rondslingert tijdens de verbouwing. Dat ziet er niet alleen chaotisch en ongeorganiseerd uit, maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn en voor ongelukken zorgen. Daarom kun je het beste een bakkie huren speciaal voor het bouwafval. Een bakkie huren doe je gemakkelijk en snel op Afval.nl waar je een ruime keuze aan containers vindt in verschillende maten en voor verschillende soorten afval.

Laat een antwoord achter