Blog

Wat is een mistmachine?

Bij het woord mistmachine denk je waarschijnlijk aan een machine die mist maakt om bijvoorbeeld bij een musical of bij een videoclip een effect te creëren voor het publiek. Het begin klopt inderdaad, het is een machine die mist creëert. Echter doet een mistmachine niet voor het effect van de rook bij een musical. Nee, een mistmachines is gemaakt om het inbrekers moeilijk te maken!

Maatregelen tegen inbraak

Iedereen wilt natuurlijk dat zijn waardevolle spullen veilig liggen in je huis. Het is jouw privé omgeving en daar zou iedereen zijn neus buiten moeten houden. Echter is dit helaas niet de realiteit. Er zijn mensen die graag jouw waardevolle spullen verduisteren als ze de kans krijgen. Zodoende hebben veel mensen hun huis al extra beveiligd door een alarmsysteem, door veiligheidssloten, beveiligingstrips en door ramen te beveiligen. Dit alles om te voorkomen dat een inbreker binnen kan komen. Echter is er natuurlijk de kans dat ze alsnog binnen zien te komen ondanks alle genomen maatregelen.

Eenmaal binnen

Zodra ze binnen zijn hebben ze natuurlijk vrij spel. Echter willen dieven niet lang binnen blijven en moet je het zodoende ook binnen niet makkelijk maken om aan je waardevolle spullen te komen. Berg waardevolle spullen dus altijd goed op en laat zeker geen spullen van waarde in het zich van een raam liggen. Bovendien kan je het een inbreker dus binnen moeilijker maken door gebruik te maken van een mistmachine. Als de inbreker dat een ruimte binnenkomst, wordt het apparaat getriggerd en vult het binnen enkele seconden de volledige kamer met rook. Hierdoor kan de inbreker nog maar 10 tot 20 cm voor zich uit kijken. Zodoende zal het veel moeilijker zijn om te zoeken naar waardevolle spullen. Daarnaast schrikt de inbreker door de rook en zal hij zich zo snel mogelijk uit de voeten willen maken.

De mist blijft vervolgens minimaal 20 minuten hangen. De inbreker heeft geen tijd om te wachten tot deze tijd verstreken is, hij wilt namelijk zo snel mogelijk weer weg zijn. Overigens hoeft u zich geen zorgen te maken dat de mist uw bezittingen juist zou beschadigen. Als je de ramen erna open zet kan de mist gewoon weg trekken. Ook ondervinden dieren geen hinder van de mist. Bovendien wordt activatie van het apparaat meestal ook doorgegeven aan een centrale, waardoor zij er gelijk van bewust zijn dat er iemand in uw woning aanwezig is. Bovendien kan de mistmachine ook nog worden uitgerust met een flitslicht of een sirene, wat het nog irritanter en moeilijker voor de inbreker maakt.

Laat een antwoord achter