Blog

Zakelijke energie regelen doe je zo

Ben je net begonnen met je eigen bedrijf dan is er een aantal zaken dat je moet weten. In het geval van een bedrijfspand, kantoor of magazijn moet je bijvoorbeeld een zakelijk energiecontract afnemen. Een particulier energiecontract kan niet in zo’n geval. Bij het regelen van een zakelijk energiecontract komt het een en ander bij kijken, maar het is goed om te weten dat het niet heel moeilijk is. Het eerste dat je moet weten is of je kleinzakelijke of grootzakelijke energie af moet nemen. In dit artikel vertellen we je meer over het regelen van een passend energiecontract voor je bedrijf.

Kleinzakelijke of grootzakelijke energie

Eerst moet je weten of je voor een kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract moet gaan. Vrijwel alle zzp’ers en een groot deel van de mkb’ers hebben kleinzakelijke stroom nodig. Grote bedrijven met fabrieken en magazijnen hebben grootzakelijke energie nodig. Het grootste verschil zit hem in de capaciteit van de elektrische aansluitingen in een pand. Bij kleinzakelijke stroom is de totale capaciteit kleiner dan 3 x 80 Ampère en de gasaansluiting kleiner dan 40 m3 per uur. Bij grootzakelijke energie is dit juist allemaal groter: een totale capaciteit groter dan 3 x 80 Ampère en een gasaansluiting die groter is dan 40 m3 per uur. Daarnaast ontvang je bij kleinzakelijke energie één factuur en bij grootzakelijke energie twee facturen; eentje van de netbeheerder en eentje van de energieleverancier. Ook betaal je bij kleinzakelijke stroom een voorschot en bij grootzakelijke energie wat je daadwerkelijk verbruikt.

Ga je voor groene of grijze stroom?

Weet je eenmaal wat voor een soort energie je nodig hebt voor je bedrijf? Dan is het tijd om naar de volgende ‘stap’ te kijken: kies je voor grijze of voor groene stroom? Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen voor duurzaam, ook wanneer het om hun zakelijke energiecontract gaat. Dat betekent dat je in dat geval kiest voor een groen energiecontract. Het grote voordeel van groene stroom is dat het in ieder geval beter is voor het behoud van de aarde. Dat ligt namelijk aan het feit dat er bij de productie van grijze energie veel CO2 vrijkomt; bij groene stroom is die uitstoot veel minder. Ook wordt er bij grijze energie uit fossiele bronnen geput (zoals steenkool en aardolie) en bij groene energie niet. De basis van groene stroom bestaat uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Dat zijn bronnen die nooit op zullen gaan in tegenstelling tot fossiele bronnen. Kort samengevat is groene energie een stuk beter voor de wereld dan grijze stroom.

Scoor de beste deal door energie vergelijken

Tot slot is het aan te raden om nooit voor het eerste de beste energiecontract te gaan. Er is namelijk een groot aanbod op het gebied van zakelijke energie, zowel voor groene als grijze stroom en voor kleinzakelijke als grootzakelijke verbruikers. Geen enkele ondernemer betaalt graag te veel voor een energiecontract. Daarom is het aan te raden om aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker, een handige online tool waarmee je binnen no time een passende deal kunt vinden voor jouw jaarlijkse verbruik. Check de zakelijke energievergelijker op energie-zakelijk.nl om vandaag nog te beginnen met energie vergelijken. Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen, zoals de wens voor groene stroom. De rest wijst al gauw vanzelf. Uit de zakelijke energievergelijker komen meerdere deals waaruit jij de beste match kiest. Goed om te weten: hierbij krijg je altijd het meest complete aanbod te zien, dus je hoeft niet verder te zoeken of je ergens anders goedkoper uit bent.

Laat een antwoord achter